İnsanların kaba olarak bulunduğu binalarda kifayetli adetda acil çıkış kapısı bulunmalıdır. Bir nöbetyeterli ivedili bir durumda çallıkışanların yahut binada bulunan sair personelin zahmetsiz çıkışını sağlayan minimal iki müstacel çıkış bapsı bulunmalıdır.
Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak bilinen ve kapının içeriden dışarıya essah açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında haklı bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın çabucak kullanmaı kolaylaştırır.
Montaj sürecinde uran olarak tüm kurallara reva şekilde yerleştirilen tenha kanatlı yangın bapsı, dışarı hak açılacak şekilde kullanılır.
Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı selim itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan panik grup şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı bağırsakin bayağı sorunlevsel şekilde uhde yapmalıdır.
Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil konstrüksiyonlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak midein, elan yapı tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duygulu davranılmalıdır.
Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin taliı rabıta opsiyonel olarak allıkınan hidrolik ekip ile henüz sık kullanma sağlamlanabilir.
Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa dahi dumanı kat ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği yardımıyla emin âlem oluşturur.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları tombul benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı makro binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.
Fakat, yangın kapısı satıcıları beyninde paha farklılıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, yangın kapısı yaraşıklı fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, diğerleri yüce fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.
Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve konuaretler kullanılır.
- İnternet sitesinin nöbetlevselliğini ve başarımını arttırmak suretiyle sizlere sunulan hizmetleri imar etmek,
Toplum ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i okumak karınin tıklayın.
Binalarda bulunan yangın kapıları ve ana bapların semtı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği üzere, bir odanın karınindeki farklı bir göz kapısı da olur.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ucuz yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.